Vestbotntind   Tilbake
Høyde: 948 moh
Fra: Gullesfjordbotn (Gullesfjord Camping)
Kartblad med rute: KR-09
Kartblad uten rute: K-09
Vanskegrad: ****  Strabasiøs tur.  (som skyldes lang "tilførsel" mot fjellet)
Turens lengde: 13,1 km (målt med GPS) 7,5 timer + pause.

Venstreklikk
GPS-spor for Garmin

   
Voila !
Dette er en fjelltopp jeg setter som en av mine "Topp-5" når det gjelder å anbefale til andre !
   
P Parkér ved utkjørsel på oversida av veien ved Gullesfjord Camping.  (Det står noen gamle campinghytter der).
   
Gå Sørover langs hovedveien over brua, og gå oppover på Sørsida av Vesterelva.  Du passerer vatnet som heter Tjørna og kommer opp til Vestervatn 77 moh.  Gå på myra inntil foten av "fjellet" helt bort til bekken mellom Vestervatn 114 moh og Vestervatn 77 moh.  Her går du opp enten i ei glenne 100 m fra  bekken eller opp i bekkefaret.  Når du er kommet opp til vatnet følger du dette opp mot Vestervatn 114 moh og går over i osen.  Fortsett så på Nordsida av Vestervatn 114 moh til det begynner å gå oppover.  Vær obs på at langs vannkanten Nord for Vestervatn 114 moh er det svært myrlendt, det er mange små bekker og tildels vått.  Går du et stykke fra vannkanten er det litt ur.  Du må også finne en egnet plass å gå over elva som kommer ned fra Vestervatn 275 moh og vatnet uten spesifisert høyde.
   
Når du når bakken NØ for Vestervatn 114 moh går du opp et stykke i bakken gjennom en del bregner, og følger så Sørover på undersiden av svabergene.  Ikke prøv å klatre opp på disse, men hold høyden helt bort til bekken og gå over denne.  Så går du rett opp til Vestervatn 290 moh.  Her er den en flott utsikt og et ypperlig sted for rasting!  (Vi brukte av 2,5 timer opp hit.)  Her kan du se inntegna rute Her.
   
  Alternativ rute til Vestervatn 290:
Alternativt tror jeg det kanskje kan være like godt (om ikke bedre) å gå opp fra P-plassen NV mot høyde 155 moh for deretter å holde seg Nord for alle Vestervatnan.  Gå så gå opp langs bekken til Vestervatn 275 moh for deretter å gå sørover til Vestervatn 290 moh.  Jeg har ikke gått denne ruta, men har vurdert den.  Jeg tror denne ruta er kjappere!  Man slipper å gå mye "att og fram".  Tror også det er mindre myr og bregner her, men...  Man må passere ei stor ur. Denne ser dog ikke uoverkommelig ut.  Litt av denne traséen er merka av på dette bildet.  Du kan også se den på kart.
   
  Fra Vestervatn 290 moh er det bare å gå rett opp langs ryggen mot høyde 667.  Denne ryggen er overhodet ikke så bratt som den ser ut til fra avstand og den er ikke smal.  Her er en fantastisk utsikt ned i dalbotn med Botntindan på motsatt side.  Videre følges eggen oppover til du kommer til fylkesgrensen.  Her er et lite vatn som ikke er avmerka på kartet - et utrolig idyllisk sted med flott utsikt mot toppen.
   
  Den siste biten opp mot toppen delte vi lag.  Noen gikk på Sørsida av eggen oppover - ca. 30 meter under  eggen.  Helt greit, men man går i bratt terreng hele tida.  Her står et fantastisk spir på eggen. Noen gikk rett Østover, Nord for og delvis på snøen opp på den andre eggen ca. 200 m Sør for toppen.  Så 200 Nordover til de kom til toppen.
   
  Det anbefales å ta turen Sørover langs eggen ca. 400 m  bort til den sørligste toppen av Vestbotntind.  Her får man en enda bedre utsikt mot Vestpollen og Storelvdalen.  Og så kommer det romantiske...  Hvis du ser på kartet... Se det vatnet som ligger ca 500 m rett Nord for Vestpolltinden - 534 moh.  Det har vi døpt...  Heretter heter det "Hjertevatnet".  Fra denne toppen kan du gå ned igjen Sør og Øst for breen og så videre bort til høyde 667 moh igjen.  Pass på når du kommer ned til Vestervatn 77 moh. at du ikke følger strandlinja ut til neset, men holder deg til høyre på myra langs foten av "fjellet".  (Det er vel ikke så vanskelig å gjette hva vi gjorde...)
   
Konklusjon.
En utrolig flott tur -  Den har satt et minne for livet -  Her er alt !!!
Det som gjør turen litt krevende er "tilførselen" mot fjellet.  Det tar lang tid før du kommer opp til vatn 290 moh. og det er tilsvarende langt og tungt på nedoverturen gjennom alle myrene.  Vi brukte totalt 11,5 timer på turen, og da hadde vi nøyaktig 4 timer i pauser på forskjellige steder inkludert toppen.  I tillegg var vi altså borte på "søreggen".  Ren gangtid til toppen og ned igjen er ca. 6,5 timer.
   
  Bilder FRA toppen av Vestbotntind mot:
Vestpolltinden - Snytindan/Løbergdalstian - Reinspælen og Nonstind - Botntindan - Hesttind -
Strandstind og Fiskefjordtindan - Møysalen
-
   
  Bilder FRA turen opp til Vestbotntind mot:
 "Sørtoppen""Piggen" -
   
  Bilder MOT Vestbotntind fra:
P-plass v/Gullesfjord camping - Snytind - Tverrtind (med hele Jonsheimen) - Bukketind -
Trevatnan v/Bukketind - Gamfjellet - Fiskefjorden -
Snytind - Stortind - Nonstind - Refsneshornet - Hesttind -